Harry Redknapp gir opp å bli engelsk landslagssjef. Foto: Digitalsport

Gir opp England-jobben

Harry Redknapp har gitt opp å bli engelsk landslagssjef i fotball.
Stian Grythaugen, ANB E-post
Publisert 03.05.2012 kl 10:16 Oppdatert 03.05.2012 kl 10:45

Tips ein venn på e-post:

Tottenham-manageren har i lengre tid vært manges favoritt til den ledige jobben, men tirsdag signerte Roy Hodgson noe overraskende en fireårskontrakt med Det engelske fotballforbundet (FA).

Engelske medier har spekulert i at Redknapp ble for dyr å kjøpe fri fra Tottenham – og at det til syvende og sist torpederte hans kandidatur.

Hovedpersonen velger nå å legge hele saken bak seg, og tror ikke hans navn vil dukke opp i landslagssjef-debatten mer.

– Jeg tror ikke det kommer til å skje nå. Roy har en fireårskontrakt, og jeg håper han fullfører den og får stor suksess, sier Redknapp til BBC.

Slapp å ta valget

Nå fortsetter Redknapp å rette fokuset mot Tottenham – og klubbens kamp for en plass i høstens mesterliga. Spurs har vært nede i en solid bølgedal den siste tiden, men synes å være tilbake på rett spor med to seirer den siste uka.

Onsdag ble det 4-1 borte mot Bolton – hvilket Redknapp hadde all grunn til å smile bredt over. Etter kampen gjentok 65-åringen nok en gang at han ikke er bitter over at landslagssjef-jobben gikk fløyten.

– Jeg våknet ikke på mandag og tenkte «Hva har skjedd, jeg ble ikke landslagssjef?», sa Redknapp.

Suksessmanageren velger heller å snu på flisa.

– For å være ærlig gjorde dette at jeg slapp å ta en avgjørelse, og jeg trives veldig godt i Tottenham, sier han.

Gleder seg til ferie

Redknapp kjenner West Bromwich-sjef Roy Hodgson godt – og tror den tidligere Viking-treneren har det som skal til for å håndtere utfordringen som nå venter. Mange anser England-jobben for å være en av fotballens aller vanskeligste.

– Jeg ønsker Roy alt godt. Jeg er lei av å høre at navnet mitt blir nevnt, nå er det over, sier Redknapp – og understreker igjen at han har det fint på White Harte Lane.

– Jeg har en strålende jobb og er heldig. Det er mange karer som er smartere enn meg, men som likevel trener klubber på lavere nivå, sier han.

Nå kan Spurs-sjefen forberede seg på en god sommerferie. Hadde han fått England-jobben ville det ikke blitt rare pusten i bakken før EM-forberedelsene startet.

– Jeg gleder meg til sommerferie. Det har vært et tøft år, sier Redknapp. (ANB)

På forsiden nå


Vegen open igjen

Rasstaden på fylkesveg 551 ved Sundal er rydda, og vegen er no opna igjen.

Kom vidare i UKM

Sjå video av flinke Ingeborg Tofte Grønseth (13) og Vanessa Øvrevik (13) som gjekk vidare frå Ungdomens kulturmønstring på Stord laurdag! Synne Hamre Lee (11) frå Husnes, Nanna Sofie Fredheim (13) frå Rosendal, Johanne Tofte Grønseth (15) frå Halsnøy og Vegar Heimstad (14) frå Valen kom også vidare.

Tok idrettsmerket for 50. gang

Marie Eik Nygård meiner det er viktig å vera i god form. No har ho teke idrettsmerket for 50. gang.

Jubla for skileikarena

Laurdag opna den nye skileikarenaen Ternenkollen i Tveitedalen. Sjå video av små og store kosa seg på ski og akebrett i flott vintervêr!