...
Kong Harald inviterer ni overlevende fra Utøya til slottet. Foto: Vidar Ruud, ANB

Inviterer overlevende

Ni overlevende fra Utøya-massakren 22. juli er invitert til Slottet neste fredag for å fortelle sine historier til kong Harald.

Publisert 26.04.2012 kl 18:03 Oppdatert 26.04.2012 kl 18:46

Tips ein venn på e-post:

Ragna Bakås Sørlundsengen (16) er en av ni Utøya-overlevende som er invitert til Slottet, skriver Aftenposten.

– Det er veldig hyggelig at kongen faktisk er interessert i å møte oss, så opptatt som han er. At mennesker som han bryr seg, gjør det så tydelig at man ikke er alene i alt sammen, sier hun.

Sørlundsengen overlevde Anders Behring Breiviks herjinger på Utøya ved å gjemme seg på et knøttlite toalett med noen andre AUF-ere.

16-åringen har, sammen med de åtte andre inviterte, hjulpet Barneombudet med å lage en rapport med tips og råd om ulike temaer som oppstår i og etter katastrofer og ulykker der ungdom er involvert.

Ungdommene representerer ikke Arbeiderpartiets ungdomsparti, men seg selv. De bidrar med egne tanker, perspektiver og meninger om det som har skjedd og skjer.(ANB-NTB)

På framsida no


...

Kvinne skadd i bilulukke

Ved 22.00-tida køyrde ein bil i grøfta og hamna på sida i vegbana i ei bilulukke i Omvikdalen.

...

Søstrer med spennande app-idé

Søstrene Mari og Linda Lægreid Johannessen var så leie av perfekte instagram-bilde at dei fann opp ein eingongskamera-app til mobil.

...

Martin-gull i junior-NM

Martin Femsteinevik viste muskler da han på lørdag vant sprinten i norgesmesterskapet i rulleskiskyting. Mest imponerende var det at han bare ble slått av seks av seniorløperne.

...

Køyrde opp sykkelruter

Verken lårbeinsbrot eller manglande orienteringsevne er til hinder for å ta seg ein sykkeltur.