I samtalene med psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby beskrev Breivik ifølge den første rapporten hvordan han brukte musikk, snus, kaffe og godteri - særlig «krokodiller» og «heksehyl» - som «militærstrategier i encellestruktur i revolusjonær vitenskap». Foto: Terje Pedersen, ANB

Spiste «heksehyl» for kampmoral

At Anders Behring Breivik beskrev godterispising som et viktig stimuli i militær sammenheng, mener psykiaterne kan tolkes som grandiose vrangforestillinger.
Publisert 14.06.2012 kl 13:45 Oppdatert 14.06.2012 kl 15:53

Tips en venn på e-post:

I samtalene med psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby beskrev Breivik ifølge den første rapporten hvordan han brukte musikk, snus, kaffe og godteri - særlig «krokodiller» og «heksehyl» - som «militærstrategier i encellestruktur i revolusjonær vitenskap».

Psykiaterne mener at han dermed tolker personlige, private og bagatellmessige forhold som viktige for storpolitiske forhold. Dette er grandiose vrangforestillinger, fortalte Synne Sørheim i retten torsdag.

I samme samtale beskrev Breivik at han siden 2009 har fryktet at mobiltelefon hans var avlyttet av en europeisk etterretningsorganisasjon. Det vurderer psykiaterne bak den første rapporten som paranoide vrangforestillinger. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Klare for Gabrielle

Laurdag kveld står Gabrielle på scena på 5460. Arrangørane melder om snart utselt konsert.

Tatt ut til juniorlandslaget

Tina Abdulla er no teke ut til juniorlandslaget i handball, som ein av 16 spelarar.

Kva teikneserie vil du ha?

Fredag er siste frist for å røysta på kva teikneserie du vil ha i Kvinnheringen!

For Peter

For årets kvinnheradruss blir det ekstra spesielt å gå med innsamlingsbøsser søndag. Då går dei for den kreftsjuke kameraten sin Peter Myhre (19).