...
Alberto Contador blir værende hos Bjarne Riis. Foto: Bryn Lennon, Getty Images/All Over Press/ANB

Contador forblir hos Riis

Dopingutestengte Alberto Contador (29) forblir i det danske sykkellaget Saxo Bank de neste tre og et halvt årene.

Publisert 08.06.2012 kl 14:07 Oppdatert 08.06.2012 kl 14:21

Tips ein venn på e-post:Spanjolen er enig med teameier Bjarne Riis om en avtale som varer ut 2015, opplyser laget.

Contador er dømt for dopingmisbruk og soner straff til og med 5. august i år. Han vant Tour de France i 2010, men ble senere fratatt seieren etter å ha avlagt positiv dopingprøve med spor etter stoffet clenbuterol.

Han ble også fratatt seieren i fjorårets Giro d'Italia.

Enkel beslutning

Likevel har 29-åringen sanket to Tour-triumfer (2007 og 2009) samt en i Giro d'Italia (2008) og en i Vuelta a Espaa (2008) på lovlig vis.

– Beslutningen om å vende tilbake til laget har vært enkel. Den støtten laget har gitt meg i en vanskelig situasjon har vært fantastisk. Målet er å gjengjelde den støtten med noen gode resultater, heter det fra Contador.

Før forrige sesong byttet Contador fra Astana til Saxo Bank. Etter at spanjolen ble fratatt seirene og slettet fra alle 2011-resultatlister, satt det danske laget ribbet tilbake.

Sesongen hittil har vært en liten katastrofe uten Contador.

Uaktuell til London-OL

– Det har florert mange rykter og spekulasjoner om Alberto Contador og hans framtid, men så vel våre sponsorer, laget og Alberto har delt det samme ønsket om å fortsette å bygge videre på samarbeidet, sier Riis.

Bjarne Riis har i ettertid innrømmet dopingmisbruk da han vant Tour de France i 1996.

Ettersom Contador er utestengt til 5. august, blir OL i London uaktuelt for spanjolen. Høstens store mål ventes å bli Vuelta a Espaa i august/september.

(ANB-NTB)

På framsida no


...

Tapte kvartfinale

Både Trio/Halsnøy1 G-14 og Rosendal/Uskedal2 G-15–16 – begge sjuarlag – nådde heilt fram til kvartfinalar i a-sluttspelet i Norway Cup. Men begge laga rauk ut av cupen torsdag kveld.

...

Til finale i b-sluttspelet

Torsdag kveld spela Halsnøy J17–19 semifinale i b-sluttspelet og vann 5–3 over Røa Elite.

...

7 av 11 kom til a-sluttspel

Sju av dei elleve laga frå Kvinnherad klarte å kvalifisera seg til a-sluttspel i Norway Cup, men berre to av laga gjekk vidare. Til gjengjeld spelar begge desse laga kvartfinalar i kveld, torsdag.

...

Fem-stjerners teltliv

Jelkje Jellema frå Nederland finn roen i eit hustelt på Ænes camping.