...
Eldorado er blant Oslo-kinoene. Foto: Thomas Hildonen, ANB

Oslo Kino kan selges

Oslo bystyre skal hastebehandle saken i en middagspause i neste uke.

Publisert 06.06.2012 kl 17:50 Oppdatert 06.06.2012 kl 17:53

Tips ein venn på e-post:Byrådet foreslo i mai å legge kinoene ut for salg. Nå er den videre saksgangen besluttet, og saken skal altså behandles i en middagspause under bystyremøtet i neste uke, skriver Aften.

Venstresiden er imot salget, men har ikke flertall. Arbeiderpartiets Andreas Halse sier at han ikke forstår hastverket med å behandle saken.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke synes imidlertid det er flott at bystyret er effektivt. Det er foreløpig ikke klart hvem som kan komme til å kjøpe Oslo Kino.

– Vi har hatt møter med selskaper som er interessert i å drive kino i Oslo. Men det er ikke startet noen salgsprosess. Det første som må gjøres er å kartlegge hvor mye selskapet er verdt. Det er vi ikke i gang med, sier Bjercke.

Oslo Kino er Norges største kinoselskap med åtte kinoer og til sammen 32 saler. Kinoene har årlig 2,4 millioner besøkende og en omsetning på omtrent 280 millioner kroner. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Underskriftskampanje for Øyatun

Fredag hadde over 200 personar signert underskriftskampanjen «Nei til nedlegging av Øyatun ungdomsskule» på internett.

...

Treng ikkje frykta samanslåing

Fylkesmann Lars Sponheim meiner Kvinnherad kommune er blant dei kommunane som ikkje treng å ha høge skuldrar i frykt for å bli slått saman med andre kommunar.

...

Dagens bilde

Jens Ripel har teke dagens bilde av ei flott Kongeørn.

...

Kor er dette?

Prøv deg i ein ny runde i «Kor er dette?»-konkurransen!