(H-avis):Ann Elin Marthinussen er inne i sine siste uker som senterleder for Amanda. Som omtalt tidligere overtar Janne Stange rollen som senterleder til høsten, mens Ann Elin Marthinussen går over i ny jobb hos Alti Forvaltning – eierne av Amanda og flere andre sentre.

– Jeg gleder meg til nye utfordringer, men det er klart det er litt rart å skulle forlate rollen min her. Så skal det jo sies at jeg fortsatt skal jobbe i samme selskap. Jeg kommer til å følge med på Amanda fremdeles, med alt det som skal skje med senteret framover, sier Marthinussen.

Nye eiere – nytt navn

For etter at Amanda ble kjøpt opp av kjeden Alti har det vært travelt for den avtroppende senterlederen.

De nye eierne planlegger blant annet oppgradering både utvendig og innvendig. I sommer har den utvendige fasaden blitt malt, og den velkjente logoen er tatt ned fra glassfasaden på senteret.

Og etter hvert kommer det et nytt skilt. Med et nytt navn:

– Det blir en omprofilering av senteret og til høsten får senteret nytt navn og det skal selvfølgelig markeres. Vi beholder velkjente Amanda men senteret skal i tillegg hete Alti, siden det er denne kjeden vi nå er en del av. For de som bor her og bruker senteret vil det nok fortsatt hete Amanda, sier Marthinussen.

Senterlederen håper at tilføyelsen av Alti vil føre til at tilreisende vil kjenne igjen konseptet fra andre steder i landet. Kjeden Alti har nemlig hele 38 kjøpesentre i Norge.

Flere endringer

Innvendig skjer det også endringer. Etter sommeren flytter lekebutikken Sprell inn i andre etasje på Amanda Storsenter.

Sprell er et konsept mange barnefamilier gjerne kjenner fra blant annet Oslo, Stavanger og gjennom nettbutikken. Sprell startet ifølge egne nettsider opp i 1995, og har i dag 15 butikker. De tilbyr leker, interiør og babyutstyr til barn.

– Det er et veldig sterkt konsept som ikke finnes på Haugalandet fra før, og som vi er trygge på at vil bli godt tatt imot av kundene våre, fortalte senterlederen da nyheten om Sprell kom i slutten av mars.

Nå er det klart at Sprell åpner 3. september om alt går etter planen.

– Sprell blir et viktig tilskudd for senterets helhet og vi har fått veldig mye god respons etter at vi slapp denne nyheten, sier Marthinussen.

Den avtroppende senterlederen kan også røpe at det kommer flere nyheter om Amanda framover, utover nyheten om at to nye spisesteder skal åpne dørene på Amanda i høst.

Denne saka er henta frå Haugesunds Avis, ei samarbeidsavis.