Her steg boligprisene mest i hele landet

Prisene på boliger i Kragerø steg mest i andre kvartal i år, og også de siste tolv månedene topper bykommunen i Telemark prisutviklingen i Eiendom Norges regionsrapporter.

Prisene på boliger i Kragerø steg mest i andre kvartal i år, og også de siste tolv månedene topper bykommunen i Telemark prisutviklingen i Eiendom Norges regionsrapporter. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Boligprisene steg over hele landet i andre kvartal. Prisene på boliger i Kragerø og enkelte bydeler i Oslo steg mest.

DEL

(Siste) Eiendom Norge la tidligere i uka fram prisstatistikken for juni, som viste at boligprisene falt 1 prosent denne måneden, mens prisene justert for sesongvariasjoner sto på stedet hvil.

Regionsrapportene for Viken med Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge viser imidlertid prisvekst over hele landet.

– Sterkest vekst hadde Kragerø med en oppgang på 7,4 prosent etterfulgt av bydelene Vestre Aker og Ullern i Oslo med en oppgang på 5,4 prosent. Svakest utvikling hadde Bamble i Telemark og Stange i Hedmark med en oppgang på 0,9 prosent, forteller kommunikasjonsmedarbeider Peder Tollersrud i Eiendom Norge.

Tollersrød fastslår ellers at boligprisutviklingen i 2018 har vært jevnt over sterk, og at nedgangen i 2017 langt på vei er tatt igjen. Han understreker samtidig at en oppgang er normalt i andre kvartal, og at boligprisene vanligvis synker i andre halvår.

– Det er pendlerkommunene til Oslo og kommuner med lave boligpriser som skiller seg ut i andre kvartal. Den overraskende sterke veksten i Oslo i 2018 kan ha vært med på å presse boligkjøperne ut av byen, men i pendleravstand. Flere byer i Nord-Norge skiller seg også ut med en sterk prisvekst i andre kvartal i 2018, sier Tollersrud.

Den sterkeste boligprisveksten de siste tolv månedene er i Kragerø med 15,4 prosent, Vefsn med 8,2 prosent, Halden med 7,5 prosent, Holmestrand med 7,4 prosent, Askim med 7,3 prosent og Alta med 7,2 prosent. Svakest tolvmånedersvekst hadde Sandnes med en nedgang på 4 prosent. (ANB-NTB)

Artikkeltags