Deltok på stort internasjonalt svømmestevne

Ida Helen Gudding.

Ida Helen Gudding. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ditt Kvinnherad:

Helga 5.-7. april deltok Husnes-ungdommene Didrik Gudding (13) og Ida Helen Gudding (15), som begge svømmer for Stord svømming, på det store internasjonale svømmestevnet Bergen Swim Festival på AdO Arena i Bergen.

Her var det 860 svømmere fra 16 nasjoner som deltok og konkurrerte i det 50 meter lange bassenget.

På dette stevnet deltok den norske svømme-eliten og flere av landslagssvømmerne i Norge, i tillegg til noen av verdens beste svømmere. Det ble satt mange nye norgesrekorder og bestetider for året.

På dette stevnet er aldersgrensen satt til 06-modeller (13 år) pga. internasjonale regler i slike mesterskap.

Didrik konkurrerte i 7 forskjellige distanser på desse 3 dagene.

Ida Helen svømte 6 distanser og satte personlig rekord på 2 av de. På 50 bryst md tiden 38,94 og 100 bryst med tiden 1.30.15. Med tanke på at dette var i langbane-svømming, var det suverent svømt av ho. Det er vanskligere å konkurrere i langbane (50 meters) kontra kortbane som er 25 meter lang. På de andre 4 distansene ble det noen få sekunder plusstid og noen rundt samme tid som fra før.

Didrik svømte alle sine distanser på rundt samme tid som han hadde fra før utenom monster-øvelsen 200 butterfly som han stivnet på.

Dette ser lovende ut fremover.

Det blir ikke delt ut 1.-, 2.-, og 3.-premie etter hver årsklasse på internasjonale stevner siden de svømmer alle mot alle av juniorer og seniorer og de 8 beste i hver svømmedistanse havner i finalen. Men en rask oversikt på listene av alle 05-modellene så havnet Didrik på en sterk 2.-plass på 200 crawl og på denne distansen er han regnet som den 11. beste i landet. Han ble den 5 beste 05-modellen i 50 crawl, også her er han ranket helt oppe i toppen i landet, med bare under sekundet til 2.-plassen i Norge.

Nå blir det full trening fram mot svømmestevnet på hjemmebane, Stord Swim Cup som er 11.-12. mai.

Send tekst og bilde «

Bidra til Ditt Kvinnherad! Vi oppmodar deg til å fortelja om arrangement du skal på eller har vore på. Legg gjerne igjen foto

Artikkeltags