Gå til sidens hovedinnhold

Furdal reddet Nest-Sotra

Artikkelen er over 2 år gammel

Johnny Furdal scoret på overtid og reddet dermed 2-2 og det ene poenget mot Kongsvinger.

Saka er henta frå BA:

Det var bortelaget som kom best i gang på Ågotnes gress. Adem Güven ville ha straffespark etter få minutter, men fikk i stedet gult kort for filming.

Kongsvinger fikk et annullert mål allerede etter seks minutter, da dommeren mente at det var en dytt i ryggen på Petter Martinsen.

Etter en noe famlende start for hjemmelaget kom de mer inn i starten og Sondre Liseth produserte noen halvsjanser.

Nest-Sotra kunne gått opp til 1-0 midtveis i første omgang da Alexander Dang fikk et perfekt innlegg fra Erlend Hellevik Larsen på fem-meters hold, men spissen fikk ikke ballen under tverrliggeren.

Etter 38 minutter kom hjemmelaget igjen til en stor sjanse. Liseth fikk kranglet med seg ballen inn i feltet får han slo tilbake til Martinsen. Backen skjøt på direkten, men Kongsvingers keeper Tobias Trautner var kjapt nede og reddet markkryperen.

Rett før pause fikk Liseth en ny mulighet, men headet like utenfor.

Bortelaget startet best også i 2. omgang, med en tidlig sjanse som ikke ble omsatt i mål. De røde- og hvite beholdt også mye av ballspillet.

Straffet hardt

Kongsvinger startet omgangen best og hadde det meste av spillet, men det var Nest-Sotra som hadde de største sjansene i første omgang.

I en god periode for bortelaget fikk Kongsvinger straffe. Adem Güven ble dratt ned i feltet. Han tok straffen selv og gjorde det på en svært sikker måte. Ballen gikk kontant opp i hjørnet utagbart for Selvik.

Først etter bortelagets scoring ble det litt trykk over Nest-Sotra igjen. Sondre Liseth fikk ballen på kloss hold, men skjøt rett i magen på Fredrik Sjølstad som virkelig ofret seg der og ble liggende en stund før han kom seg opp igjen etter den smellen.

Furdal-dobbel

Etter 71 minutter kom utligningen. Nesse Stephensen la inn fra høyre. Johnny Furdal dempet ballen før han fyrte ballen opp i krysset. En vakker scoring som kan bli kandidat til årets mål for hjemmelaget.

I sluttminuttene ble det tumulter etter at Castro hoppet inn i Andreas Rødsand med foten. Dommer Andreas Moen viste det gule kortet til Castro. En fargo som fort kunne vært rød.

Det var likevel tid til mer action. For rett før slutt scoret Kongsvinger og avgjorde kampen. Niklas Castro slo et frispark inn i feltet hvor innbytter Markus Aanesland dukket umarkert opp på bakerste stolpe og satt ballen sikkert i mål.

På grunn av skader og tumultene ble det lagt til hele seks minutter. Det trengte hjemmelaget. For det siste som skjedde var at Johnny Furdal scoret på frispark og reddet dermed det ene poenget for hjemmelaget.

KAMPFAKTA

Nest – Sotra – Kongsvinger 2-2 (0-0)

Mål: 0-1: Adem Güven (str., 59), 1-1: Johnny Furdal (71), 1-2: Markus Aanesland (88), Johnny Furdal (90).

15. serierunde, OBOS-ligaen.

Ågotnes gress. 212 tilskuere.

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Adem Güven, Olav Øby, Niklas Castro og Iman Mafi, Kongsvinger.  

Nest-Sotra (4-5-1): Egil Selvik – Petter Havsgård Martinsen (Petter Sørensen Nergaard fra 60), Ståle Steen Sæthre, Mads Bjørsvik Songve, Erlend Hellevik Larsen – Morten Bjørlo, Haris Cirak, Sondre Liseth (Andreas Rødsand fra 72), Johnny Furdal (k), Kristoffer Nesse Stephensen – Alexander Dang (Bendik Dybdal Torset fra 52).

Kommentarer til denne saken