Ny utstilling og «live»-teikning i Galleri G Guddal

Laurdag blir det opning av Ingri Egeberg si utstilling «Vi som elsker trær» i Galleri G Guddal. Då kan du sjå kunstaren teikna «live».

DEL

Audun Tvedten skal spela saksofon under utstillingsopninga, og rett etterpå vil Egeberg teikna saksofonisten i ei lita ekstra framføring, lokkar gallerieigar Gøril Guddal i pressemeldinga.

Dette skriv kunstnaren Ingri Egeberg sjølv om utstillinga:

«Vi som elsker trær er en egen rase. Vi kan stillhet, vi kan tålmodighet, vi bygger reder og graver huler i snøskavler med plass til appelsiner og kakao. Vårt tre, sier vi, og stryker over en fjellbjerk. Da får vi kraft til å gå ut i verden og la skog være skog, tre være tre, inntil vi igjen trenger det for styrke. Vi som elsker trær er betraktere. Vi ser at folk løper hit og dit, bidrar og formidler og gir glede til oss betraktere. Vi samler og registrer, vi fanger øyeblikk i strøk og strek. Når tvilen blir for sterk går vi til skogen og står helt stille. Vårt tre, sier vi, og stryker over sjela, og slik blir kunsten til. Tre for tre, bilde for bilde».

Egeberg bur og arbeidar i Bergen og Ringsaker, og er medlem av Norske billedkunstnere, Norsk forfattersentrum, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Tegnerforbundet, Norske grafikere , BKHF, VN&E, B&E. Kunstnaren har hatt utsmykkingsoppdrag for blant andre Statoil, Nav, Haukeland universitetssjukehus, UiB og Olaviken alderspsykiatrisk sykehus, og er representert ved mange offentlege og private samlingar. I 2019 skal ho ha utstillingar i Galleri G Guddal, Galleri Soon og Galleri EKG. Sist vi såg separatutstilling med Egeberg sine bilde i Galleri G Guddal var i 2007.

Artikkeltags