Løwenstierne på vinyl

Brødrene Løwenstierne har tørka støv av gamle calypsoperler. Steinar Taarn Sande (t.h.) og Henrik Horge. (Pressefoto: Mikaela Berg).

Brødrene Løwenstierne har tørka støv av gamle calypsoperler. Steinar Taarn Sande (t.h.) og Henrik Horge. (Pressefoto: Mikaela Berg).

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag kveld stod Brødrene Løwenstierne for eit originalt plateslepp.

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

Duoen Brødrene Løwenstierne, med Henrik Horge og sandvollbuen Steinar Taarn Sande, slår til med ny moro på musikkfronten. Torsdag kveld var det plateslepp på John Dee i hovudstaden; noko så originalt som 10 calypso-låtar på gamaldags vinyl er sleppt.

Calypso-musikken oppstod i Karibia og var svært populær på 20-, 30- og 40-talet i førre hundreåret. Munter og rytmisk dansemusikk med kvasse gitarriff og rare tekstar. Harry Belafonte er den fremste og mest kjende av dei som bringa musikken til Europa. Men ifølgje Sande finst det eit stort tilfang som aldri fann vegen til Europa, musikk som berre finst i originalversjon, innspelt med enkelt teknisk utstyr og heimelaga instrument.

– Vi har leita og lytta i fleire år for å finna fram til det beste. Ideen vår var å finna ut korleis musikken blir med dagens teknologi, seier han.

Og no er timen komen. Brødrene Løwenstierne er i hamn med det originale prosjektet. Platene blir i sal hos alle vinylplateforhandlarar, men sidan det er ganske få av dei, lovar Sande at musikken etter kvart blir tilgjengeleg for alle på iTunes.

Eit grundig arbeid ligg bak det endelege resultatet. Brødrene Løwenstierne har med seg sju solide musikarar for å gi til kalypso-musikken til beste. Dei tre førstnemnde var på Husnes med Steinar Taarn Sande under fjorårets kulturfestival; Roar Nilsen (gitar), Øystein Bergsvik (trommer/sag), Julius Lind (kontrabass), Torstein Velsand (fele), Øyvind Blomstrøm (mandolin/perkusjon), Hans Martin Austestad (banjo) og Tom Mathisen (jazzgitar). Sistnemnde er kjend som moromann frå Prima Vera. 61 år gamal debuterer han no som band-gitarist.

Steinar Taarn Sande syng og spelar munnspel, medan Henrik Horge blæs kazoo i tillegg til å syngja.

– Resultatet er blitt bra, takka vere dyktige musikarar, lovar Sande.

Artikkeltags