«Det burde gå greit å snu i denne saken»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MEININGAR I onsdagens utgave av Kvinnheringen (07.08.2019) kunne man lese «Nye ruter kan bety slutten for butikken».

Skyss kutter to morgenavganger fra Sydnes til Fjelbergøyene i de nye fergerutene som skal gjelde fra nyttår av.

Også et leserinnlegg fra Arild Vik; «Betydelig rutereduksjon for Fjelbergsambandet»; setter søkelys på problematikken.

Jeg kan godt forstå at situasjonen blir veldig prekær med de nye rutetidene. Her har ikke Skyss tatt noen høyde for å kunne opprettholde øysamfunnet på en god måte.

Vi vet at det i fremtien kan komme bro over til disse øyene, og jeg tenker da i denne sammenhengen på hvorfor i alle dager man går for å bruke masse penger på å «bygge om» dieselferga til batteriferge nå, og bygger en ladestasjon som likevel ikke vil bli brukt så veldig lenge. Her kaster man masse penger ut vinduet, samtidig som rutetilbudet blir meget svekket.

Man begynner å tenke på hva som er grunnen til at disse rutene blir fjernet. Er det kostnaden til å opprettholde disse rutene som er problemet? I så tilfelle er det bare å snu dette, utsette «ombyggingen» av ferga og la være å bygge denne ladestasjonen. Pengene kan heller brukes til å opprettholde det rutetilbudet som er i dag.

Distriktene er avhengige av den «forlenga» veien som fergene er, for å kunne opprettholde et lite samfunn. Når dette blir forringet, vil distriktene dø ut.

Kvinnherad er en langstrakt kommune som også består av øysamfunn, derfor må kommunen kjempe for at tilbudet opprettholdes på det nivået som er i dag. Blir tilbudet dårligere, vil også kommunen tape på dette.

Håper derfor at man nå går sammen og gjør de endringene som må til for at distriktet skal bestå og at både næringsliv og hyttefolk, samt fastboende har det tilbudet som er i dag, for å kunne opprettholde øysamfunnet frem til broen blir en realitet.

Det er lov å bruke hodet og snu mens muligheten ennå er til stede.

Gunnhild Sæbø,

Sunde

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags