Trafikksikringstiltak for kommunale veier og fylkesveier

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MEININGAR:Jeg har tenkt en del på dette med trafikksikringstiltak på det kommunale plan og på fylkesplan. For meg er trafikksikringstiltak som lyssetting et av de viktigste tiltakene vi kan gjøre langs veien, dette for å bedre situasjonen for de gående (mange steder i kommunen må de gående gå langs veien) og for alle påkjørslene hvor dyr er involvert. Vi er en langstrakt kommune hvor mesteparten av veinettet er mørklagt, og nå går vi inn i mørketida hvor det blir ekstra fokus på blant annet refleksbruk.

Nedbøren i form av regn og med vind, gjør også sikten mye dårligere når det er mørkt.

For ca. et år siden, tok jeg opp dette i ett leserinnlegg hvor ordføreren gav meg et svar. Han nevnte at det allerede var satt opp LED-lys i kommunen, men hvor er dette gjort? Og er det av den typen Led som heter «Cree Ledway Road», som i utgangspunktet har svakt lys og som blir sterkere når biler kjører nærmere lysene eller hvor mennesker eller dyr beveger seg? I og med at det nå er flere veiprosjekter på gang i kommunen, burde dette være en selvfølge å ta med i det videre arbeidet.

Her må kommunen, fylkeskommunen og vegvesenet samarbeide. Dette har et miljøaspekt som er positivt for fremtidens miljøkrav, når alt kvikksølvet blir borte, og samtidig sparer både kommunen og fylket ca. 60–70 % av energien på å få satt opp disse nye LED-lysene.

Ser blant annet at et titalls veilys i på Valen har vært mørklagte i 10 år og at det ennå ikke vil bli gjort noe før fylkespolitikerne blir å vurdere denne strekka, for summen var seg hør og bør bare på kroner 800.000 for å skifte ut alt det gamle med nye lys. Er det her snakk om LED-lys? Nå er det også foreslått at vi skal begynne å betale bompenger på fergene, og da synes jeg at dette også skal omhandle disse LED-lysene, noe vi trenger.

Samtidig vil jeg også gjøre våre lokalpolitikere oppmerksomme på at lyssettingen ved rundkjøringen ved skolen på Husnes ikke er godt nok opplyst ut mot veibanen. En annen ting, skal det ikke være et autovern ut mot vannet i selve rundkjøringen? Nå går vi snart mot vinter og veien kan fort bli glatt av f.eks. ei ishinne. Da er jeg redd det vil havne noen biler i vannet.

Gunnhild Sæbø,

Valen.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags