Gå til sidens hovedinnhold

– Mer naturlig at tingretten på Stord blir slått sammen med Haugesund

Artikkelen er over 2 år gammel

Domstoladministrasjonen er skeptisk til sammenslåing av tingrettene i Sunnhordland og Hardanger. De mener heller at tingretten på Stord bør bli slått sammen med Haugesund.

(Haugesunds Avis): I januar skrev Stord 24 om Samarbeidsrådet i Sunnhordland og Hardangerrådet, som har gått sammen i arbeidet for en sammenslåing av tingrettene i Sunnhordland og Hardanger, med hovedsete på Stord.

Avgjøres i høst

Det var Stord 24 som først omtalte saken hvor direktør for Domstoladministrasjonen, Svein Marius Urke, uttalte seg i et intervju til Klassekampen.

– Jeg er litt avventende. Jeg tenker at vi må prøve å få til litt større og mer hensiktsmessige enheter. Jeg vil nok tenke at det er mer naturlig med en sammenslåing av Sunnhordland tingrett på Stord og Haugaland tingrett i Haugesund, sier han til avisa.

Urke sier at administrasjonen nå vil vurdere felles ledelse mellom domstolene på Stord og i Haugesund og eventuelt legge frem sak om dette til styret.

– Vi skal fortsatt ha domstoler i regionene i framtiden. Ikke bare i byene, sier han til avisa.

I en kommentar til Haugesunds Avis sier gruppeleder for Haugesund Høyre Harald Larssen Lønning (H) at både Stord Høyre og Haugesund Høyre er godt fornøyd med innstillingen til domstoldirektøren.

Domstolsstrukturen skal endelig avgjøres av domstolskommisjonen i oktober.

Denne saka er henta frå Haugesunds Avis.

Kommentarer til denne saken