Gå til sidens hovedinnhold

«Når gamle menn styrer»

Artikkelen er over 2 år gammel

MEININGAR Dette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Innovasjonen i Kvinnherad er død. Den ble begravet av eldre menn i dress i går kveld i Kvinnherad Kommunestyre.

Hjertebarnet vårt, Kvinnherad Energi, ble solgt til første tilbyder som banket på døren.

Med referanser til pavevalget, konklave, ble det i likhet med dette satt ned en gruppe av kun menn til å forvalte den forestående prosessen. Kanskje disse også bør kle seg i purpur og blonder og låses inne til valget er tatt, siden den katolske tro står så høyt i kurs i Rådhuset.

Energibransjen er i endring, til og med vi i Arbeiderpartiet forstår det. Dette er ikke kun føleri. Men, vi skylder innbyggerne i Kvinnherad og de ansatte i Kvinnherad Energi å ta oss tid i saken, vurdere hva som er best i det lange løp. Det er ikke gjort her, og jeg må si at jeg skammer meg over utfallet av saken.

Det er ikke en selvfølge at alt bra kommer fra storbyene, vi kan også skape noe her ute i periferien, noe vi hadde hatt sjansen til nå. Vi kunne snakket med våre naboer, Odda Energi og Hardanger Energi. Sammen kunne vi klart dette fremtidsløftet. Noe som også ble stedfestet i rapporten fra konsulentselskapet som ble forelagt kommunestyret. Men nei, saken var klar, tilbud var hentet inn, og som på et vekkelsesmøte ble de presentert som fisker til sultne folk på en strand.

Når det er sagt vil nok både Haugaland Kraft og BKK gjøre en bra jobb, vi er ikke redde for det. Men – vi lot en gullsjanse gå fra oss til å kunne skape et energieventyr rundt Hardangerbassenget til fordel for en kjapp prosess av menn uten vyer.

På vegne av Kvinnherad Arbeiderparti vil jeg beklage utfallet til både innbyggerene i Kvinnherad og ikke minst de ansatte i Kvinnherad Energi.

Irene Nielsen-Sjo,

Kvinnherad Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken