«Venteforholdene ved Nav»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MEININGAR Samme dag som demonstrasjonen om Fattigdom (som også omhandlet AAP-saken) var i Oslo den 22. mai, hadde Kommunestyret i Kvinnherad oppe en sak angående venteforholdene ved Nav på Husnes.

Jeg må mildt sagt si at jeg er rystet over denne avstemmingen og hvilke grunner som er lagt til grunn for denne avgjørelsen.

Har noen av politikerne vært i kontakt med de Nav-ansatte eller brukerne av Nav? Jeg har forståelse for at en del «brukere» er fortvilet over dagens situasjon, det er gjerne ikke så rart når man blir satt på bar bakke, kanskje?!

Hadde man valgt et vaktselskap, er det det samme som å sette fyr på bålet, dette er ingen tjent med. Og det er veldig stigmatiserende. Jeg forstår heller ikke hvorfor man ikke kan ha døren åpen, det er flere dører der, som er låsbare. Ting trenger nødvendigvis ikke å koste så mye, bare man tar de rette grepene.

Her skulle jeg ønske at dere kontaktet meg eller andre i samme situasjon til eksempel, og spurte om råd, kanskje løsningen hadde vært billigere da?

Det at folk må stå ute å vente, i full beskuelse for alle, er ikke ok. Dessuten er det heller ikke alltid like fint vær. Hva med vinteren, når det blåser og regner? Hva med at «burkerne» blir behandlet med verdighet?!

Sånne saker som dette opptar meg veldig om dagen, fordi jeg kjemper mot dagens regjering, i forbindelse med lovendringen angående Arbeidsavklaringspenger. Mange har havnet inn under sosialtjenesten nettopp pga. Regjeringens innstramming, og jeg kan godt forstå at det er snakk om fortvilte mennesker her.

Håper derfor kommunestyret gjør om vedtaket og sjekker andre alternativer, og gjerne bruker oss som er i situasjonen, og spør hva vi ønsker. Dette skal da være et tilbud for oss, eller?

Samtidig vil jeg også si, at alt som har med mennesker utenfor arbeidslivet opptar meg om dagen, og jeg vil følge med fremover hvor det enkelte parti står i sånne saker, fordi dette har stor betydning angående Kommune- og Fylkesvalget til høsten.

Allerede i denne saken har jeg bitt meg merke i hvem jeg må satse på til høsten, av de lokale partiene.

Gunnhild Sæbø

Valen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken