Nå er det enklere å søke om å få bygge nærmere vei enn grensen tillater

Illustrasjon - byggegrense

Illustrasjon - byggegrense Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skal du bygge noe innenfor byggegrensen mot en offentlig vei eller gang- og sykkelvei, må du søke om dispensasjon fra byggegrense. Nå har det kommet en ny digital tjeneste som gjør søkeprosessen enklere.

DEL

(Hardanger Folkeblad): Den ny tjenesten finner du på vegvesen.no.

Enten du skal bygge en ny bygning, tilbygg eller påbygg som er i konflikt med byggegrensen mot offentlig veg, må du søke om dispensasjon fra byggegrense.

– Enten det gjelder søknad om dispensasjon fra byggegrense ved riksvei, fylkesvei eller kommunal vei – nå blir søknadsprosessen mye greiere. Den nye tjenesten hjelper søker slik at søknaden sendes til rette instans, enten det er til kommune, fylke eller til Vegvesenet, forklarer avdelingsdirektør Gyda Grendstad i Statens vegvesen

Når du logger deg inn og oppgir hvilken eiendom søknaden gjelder, kommer det opp et kart over det aktuelle området. Der kan du markere vegen søknaden gjelder. Søknaden vil så tilføres en rekke data fra registre hos blant annet Vegvesenet og Kartverket.

Sammen med en situasjonsplan som viser hvordan bygget er tenkt plassert i forhold til vegen, sendes søknaden til rett mottaker.

– Vi har gledet oss til å åpne tjenesten både for søkere og for kommunene, og tror at alle kommer til å bli fornøyde, sier Gyda Grendstad i Statens vegvesen.


Send tekst og bilde «

Vi vil gjerne høyra om smått og stort som går føre seg i Kvinnherad. Hjelp oss å vera overalt!

Artikkeltags