Her er gjennomsnittslønnen i din kommune

HØYEST I LANDET: Ingen kommuner har høyere snittinntekt blant innbyggerne enn Bærum.

HØYEST I LANDET: Ingen kommuner har høyere snittinntekt blant innbyggerne enn Bærum. Foto:

Nå kan du sjekke gjennomsnittlønnen i din kommune. Månedslønnen varierer med over 20.000 kroner fra toppkommunene til de på bunn.

DEL

(Nettavisen): Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det er Bærum kommune som topper lønnsstatistikken, med en gjennomsnittlig månedslønn på 61.120 kroner. Det er hakket foran de som bor i nabokommunen Asker, der snittet for et snaut år siden var 58.730 kroner. En tredje forstadskommune rundt Oslo, Oppegård, havner på tredjeplass.

Tallene for snittlønn i hvert yrke kom også i dag: Du kan sjekke gjennomsnittslønnen i 300 yrker her

Oljetunge Sola og Stavanger følger deretter på oversikten over bostedskommuner. Ser du på tall basert på arbeidssted, og ikke bosted, er faktisk Sola helt på første plass, foran Bærum. I bunn finner vi Frosta kommune i Trøndelag med bare 33.680 kroner i månedslønn, en forskjell på over 20.000 i måneden sammenliknet med toppkommunene.

Du kan også sjekke snittlønn på ditt postnummer i denne saken. Disse tallene er for 2018, og er utarbeidet fra skattelistene.

Helt på bunn kommer kommunen Hattfjelldal i Helgeland, der snittlønnen er på skarve 39.000 kroner, 33 prosent mindre enn Bærum. Grane, også i Helgeland, er på nesteplass fra bunn. De tjener 180 kroner mer i snitt enn naboene sine i Hattfjelldal.

Les også: Ekspertenes beste tips - slik får du høyere lønn

Du kan sjekke hele listen her:

Les også: Disse fire tingene må du aldri skrive på Linked In-profilen din

Du kan også sjekke fylkesoversikten her:

Send tekst og bilde «

Vi vil gjerne høyra om smått og stort som går føre seg i Kvinnherad. Hjelp oss å vera overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken