Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Benjamins spektakulære stunt

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det var litt sjokkfølelse da jeg klarte det, sier Benjamin Forthun (24) til BA.

(Bergensavisen): – Det er akkurat som å stå på vannski, bortsett fra at man ikke holder i et tau, legger 24-åringen til.

På lørdag gjennomførte han en oppsiktsvekkende tur med «pond skimming», altså å stå på ski ned en bakke før man fortsetter på ski over et lite vann. Videoen av skituren er sett av over 700.000 personer bare på Fonna sin Facebook-side, mens mer enn 12.000 personer har delt den derfra.

– Det har vært mye oppmerksomhet ja. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, sier Forthun til BA.

Nye utfordringer

Han forteller om god stemning etter at stuntet viste seg å bli vellykket.

– Man vet aldri før man har prøvd, og dette var ikke noe jeg hadde planlagt lenge på forhånd. Jeg hadde tenkt at det kunne være gøy å få til noe lignende, men jeg visste ikke at det skulle bli akkurat over det vannet på lørdag. Jeg tror ikke det er noen andre som har prøvd akkurat der før, sier Forthun.

– Har du noen nye stunt på planen da?

– Nja, vi får se hva som dukker opp. Jeg vet aldri hvilke utfordringer som kan bli aktuelle før de plutselig er der, ler han.

Fornøyd med videoen

Det var kompisen Tom Erik Haukland som filmet den spektakulære skituren som var over på knappe 20 sekunder.

– Det var helt sykt å se på at han faktisk klarte det. Først bygget vi hoppet, før han trasket opp den sinnssykt lange bakken. Så var det noe voldsomt med roping for at jeg skulle gjøre meg klar med kamera, før han kom som en kule nedover bakken. Det var utrolig, ler Haukland.

Heldigvis ble hovedpersonen fornøyd med videoen.

– Den ble akkurat som han ville ha den. Men jeg vet at han hadde prøvd på nytt dersom jeg ikke hadde fått det til, sier han med et smil.

– Nydelige forhold

Andreas Skogseth er daglig leder på Fonna Glacier Ski Resort. Han er et eneste stort smil om dagen, for forholdene på Fonna er eksepsjonelle for tiden.

– Det er helt utrolig fint her oppe nå. Jeg kan ikke huske at vi noen gang har hatt en sånn sesongstart. Det er over 20 grader om dagen og nattefrost, noe som gir kjempefine forhold i bakken. Nå kan du stå på ski i bikini, sier han til BA.

Anlegget åpnet for sesongen 27. april, men starten ble en forlengelse av vinteren, forteller Skogseth. Derimot har sommeren nå inntatt skisenteret for fullt de siste par ukene.

– Det blir ikke mer sommer enn det vi har nå. Hvis folk er «keen» på å prøve Fonna, så må de komme nå. Nå er det nydelige forhold og god plass i løypene, sier Skogseth entusiastisk.

Saken fortsetter under bildet.

Naturopplevelser

Han legger til at det er 2,5 timer fra man kjører fra Bergen til man er på toppen av Folgefonna.

– Naturopplevelsene her er spektakulære, og absolutt ikke bare for eksperter og entusiaster.

Han lar seg imponere over Benjamin Forthun sitt stunt ved foten av breen.

– Det er tradisjon for å gjøre det her oppe, forholdene ligger godt til rette for det. Vannet er smeltevann fra breen, og mange prøver pond skim. Men ingen har gjort dette over en så lang distanse tidligere, over 60 meter. Jeg anbefaler alle å prøve, helst på litt kortere distanse, men det verste som kan skje er at du blir litt våt, ler Skogseth.

Kommentarer til denne saken