(Haugesunds Avis): Godt belegg over en lang periode fører til frekvensøkning for Oslo-ruta med Danish Air Transport (DAT) fra Stord lufthamn Sørstokken. 900 passasjerer reiser med ruta hver uke.

– Belegget ligger på rundt 70 prosent. Første kvartal i år har vi økt med nesten 40 prosent, sammenlignet med første kvartal i fjor. Det er formidabelt og noe vi er veldig fornøyde med, sier lufthavnsjef Jan Morten Myklebust.

HØR INNSLAGET HER

Nå økes frekvensen med avganger både torsdag kveld og mandag morgen. Ifølge Myklebust er neste ønske å få på plass en avgang også fredag formiddag.

Høy aktivitet på Kværner Stord betyr mye for Oslo-ruta, men det er langt fra bare jobbreiser som er årsaken til godt belegg og frekvensøkning.

– Nei, og det er vi veldig glade for. Det er ca. 50–50 med business og privat, så vi ser at stadig flere private også benytter seg av ruta, sier lufthavnsjefen.

Han mener gratis bilparkering er et stort konkurransefortrinn for Stord lufthamn. Flere Haugalendinger flyr fra Stord, men brorparten kommer fra Sunnhordland og omegn. Myklebust går langt i å love at det heller ikke skal innføres betaling på parkeringen.

– Tanken har slått oss flere ganger, men vi mener det er et så stort konkurransefortrinn at det skal gå skikkelig galt dersom vi skal innføre avgift for bilparkering, sier Myklebust.

Øker frekvensen på Osloruta fra Stord