– Hei, det går rykter om at våren kommer. Stemmer det?

Aprilhimmelen i solnedgang er et yndet objekt for fotografer. Her har Jan Kåre Ness foreviget en solnedgang ved Sørhaugøy fyr i april for 11 år siden. Nå melder meteorologen om finvær i flere dager.

Aprilhimmelen i solnedgang er et yndet objekt for fotografer. Her har Jan Kåre Ness foreviget en solnedgang ved Sørhaugøy fyr i april for 11 år siden. Nå melder meteorologen om finvær i flere dager. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Ja, bare vent til litt utpå tirsdagen, så kommer den, lover vakthavende meteorolog Martin Granerød.

DEL

Haugesunds Avis: Yr, grått og disig. Slik startet uke 15. Nå går det rykter om alt det gråe skal bli til noe lysere og varmere.

– Ryktene stemmer. Akkurat nå er det et lite lavtrykk som gir oss lavt skydekke, med yr og tåke. Sånn blir det nok resten av dagen, og muligens også i morgen tidlig. Men bare vent til litt utpå tirsdagen. Da kommer solen og makstemperatur på over 10 grader, lover Martin Granerud, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Når avisa snakker med Granerud mandag morgen, kan han se på sine skjermer at et høytrykk i Norskehavet vil gjøre seg gjeldende fra i morgen.

– Da vil de fleste skyene forsvinne og det kan se ut til at det blir sol og rundt 12–13 grader på det meste. Vindretningen kommer fra øst eller nordøst, men det er snakk om lite vind.

– Hvor lenge varer denne høytrykksperioden?

– Dette er nok bare starten på en bra periode med finvær. Vi føler oss ganske sikre på at være vil være stabilt fint til og med fredag. Helgen ser også bra ut, men der er ikke prognosene like sikre.

– Og makstemperatur, kan du anslå det?

– Jeg vil tro at dere i alle fall bikker 15 grader på fredagen.

Send tekst og bilde «

Vi vil gjerne høyra om smått og stort som går føre seg i Kvinnherad. Hjelp oss å vera overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken