Gå til sidens hovedinnhold

Mot en skyet start på påskeferien

Artikkelen er over 3 år gammel

Kulden er over for nå, og det ser ut som starten på påsken blir langt fra så strålende som denne helgen.

FRÅ BA: – Det er vel størst sjanse for at det blir en skyet værtype den første helgen i påsken, sier vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center Olav Krogsæter til BA søndag ettermiddag.

Prognosene for lørdag og søndag er fremdeles noe usikre, men vï kan sannsynligvis ikke vente oss det samme været som denne helgen har bydd på.

– På onsdag og torsdag kommer det nedbør fra vest, og da blir det regn her i Bergen. Kanskje fredag også, sier Krogsæter.

Fare for regn

Bergen har hatt en iskald mars, og temperaturene fra inneværende helg har også vist noen kalde blå. Krogsæter sier til BA at prognosene viser mildere temperaturer allerede fra starten av uken, og at det sannsynligvis vil vedvare mot helgen. 

– Prognosene viser at den siste natten med kulde blir natt til tirsdag. Temperaturene utover uken blir liggende på fem-seks grader, noe som ikke ser ut til å endre seg til helgen, sier Krogsæter. Det vil også gjelde typiske skidestinasjoner.

– Det blir mildere i hele Sør-Norge nå. De siste dagene har det vært ned i 30 minus på Geilo, men det er vi ferdig med. Så det blir mildere, sier Krogsæter om den første påskehelgen. Han beroliger likevel fjellreisende om at det har lite å si for skifolket:

– Hvis det kommer nedbør, blir det regn på kysten i tilfelle, men det blir fortsatt snø i fjellene.

Kommentarer til denne saken