Den deilige strile-hevnen: – Det er ubeskrivelig!

Alexander Dang (t.v.) og Johnny Furdal scoret målene og kunne juble for strilefest i Florø 16. mai.

Alexander Dang (t.v.) og Johnny Furdal scoret målene og kunne juble for strilefest i Florø 16. mai. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

15. oktober 2016 røk opprykket på Florø stadion. 16. mai 2018 kom den deilige hevnen for Nest-Sotra.

DEL

(Bergensavisen):

Florø - Nest-Sotra 0-2: – Følelsen jeg har nå er akkurat motsatt fra da vi spilte her sist. Vi er i siget nå, sier en lykkelig Steffen Landro etter 2-0-seieren i Florø 16. mai.

2-0 ble det også da lagene møttes i oktober 2016, i nest siste serierunde da lagene kjempet en knallhard opprykkskamp i 2. divisjon. Hjemmelaget vant, og snøt Nest-Sotra for opprykket til 1. divisjon. Strilene klarte det imidlertid i fjor, og fikk dermed muligheten til å ta hevn på Florø stadion nå.

– Jeg skal ikke legge skjul på at dette smaker ekstremt godt. Det er det ingen tvil om. Både jeg som person og trener, spillerne og klubben ble sterkere av tapet i 2016. Nå er vi blitt såpass sterke at vi kommer opp hit og vinner fullt fortjent, mener Landro.

– Vi var revansjesugne

Johnny Furdal var med på nedturen i Florø i 2016, og han var absolutt med på revansjen i 2018. Han scoret selv på straffe midtveis i 1. omgang, og hadde i tillegg en målgivende pasning.

– Det er fantastisk deilig! Det er langt å kjøre, så ja, det er deilig med tre poeng. Hvem vi slår er ikke så viktig, men det er jo klart at vi var litt revansjesugne. De rykket opp fortjent i 2016, så det er ekstra deilig at vi slo dem nå, sier Nest-Sotra-stjernen.

Det var Alexander Dang som åpnet ballet etter fire minutter da han var iskald alene med Jacob Storevik. Med den scoringen bidro han sterkt til å ødelegge 16. mai-festen på Florø stadion og byens 158. bursdag.

– Det er ubeskrivelig! Vi visste det kom til å komme mye folk, og vi visste det kom til å bli tøft, sier Dang.

Saken fortsetter under bildet.

Florø Nest-Sotra. Kristoffer Nesse Stephensen, Johnny Furdal, Haris Cirak og Petter Martinsen.

Florø Nest-Sotra. Kristoffer Nesse Stephensen, Johnny Furdal, Haris Cirak og Petter Martinsen. Foto:

Holdt nullen for første gang

Etter en elendig start poengmessig har Nest-Sotra endelig fått snøret igjen bakover, og på de fire siste kampene har de tatt ti poeng.

– Etter å ha tapt de fire første, så begynte vi jo å tenke litt. At vi nå har ti poeng på de fire siste er ekstremt bra. Vi har mange gode fotballspillere, så vi må bare fortsette, sier Dang.

Trener Landro mener at nøkkelen til suksessen den siste tiden er at de har knekt koden i begge 16-meterne, og det var tydelig mot Florø. Noen sjanser kom Florø til, men veldig få av de var store. I tillegg var Landros menn effektive.

– Vi holdt nullen for første gang denne sesongen, og Nest-Sotra scorer alltid mål. Florø klarte ikke å spille seg til det helt store. Vi kontrollerte det fint og var farligst. Dette var fullt fortjent. Vi er inne på et bra spor nå, så vi får bare håpe at det fortsetter, sier Landro.

Mandag får Nest-Sotra besøk av laget Åsane banket 16. mai, Sogndal.

Kampfakta

Florø – Nest-Sotra 0-2 (0-2)

1. divisjon menn, fotball. Florø Stadion, 1.186 tilskuere. Dommer: Mohammed Aslam, Lier IL. Gult kort: Christer Husa, Peter Aase, Torje Naustdal, Florø. Bendik Torset, Petter Martinsen, Nest.

Mål: 0-1 Alexander Dang (8), 0-2 Johnny Furdal (str. 22).

Nest-Sotra (3-5-1-1): Egil Selvik – Erlend H. Larsen, Ståle Steen Sæthre, Bjarte Haugsdal – Morten Bjørlo, Haris Cirak (Joachim Westrheim fra 82), Kristoffer Nesse Stephensen, Andreas Rødsand (Bendik Torset fra 37), Petter Martinsen – Johnny Furdal – Alexander Dang (Kristoffer Bidne fra 90).

Send tekst og bilde «

Vi vil gjerne høyra om smått og stort som går føre seg i Kvinnherad. Hjelp oss å vera overalt!

Artikkeltags