(Bergensavisen): Tertnes skulle følge opp den knusende seieren over Larvik da de møtte nyopprykkede Skrim Kongsberg på bortebane.

Det startet jevnt i Kongsberghallen, men fra det øyeblikket Julie Lygren sendte Tertnes opp i 5-4-ledelse etter elleve minutter var det klasseforskjell på lagene.

Tertnes fant rom overalt i Skrim-forsvaret, som de gang på gang utnyttet. Fra kantposisjonene scoret Lygren og Tina Abdula åtte mål til sammen og bakspillerne Hermine Auberg og Thea Stankiewicz banket inn elleve mål.

Parademarsj

Det var nesten ikke behov for kriging på streken, og Vilde Ingeborg Johansen hadde mer å gjøre i forsvar enn i angrep. Den kommende Danmark-proffen avsluttet kampen med ett mål. Ikke minst var Tertnes dødelige på kontringer.

Syv mål skilte lagene til pause, og ledelsen ble raskt større i starten av 2. omgang. Tre og et halvt minutter etter hvilen var Tertnes ti mål foran, og resten av kampen var en parademarsj.

Halvveis i 2. omgang sto det 33-14 til Tertnes. Tore Johannessen lot flere av sine viktigste spillere hvile, og ungdommene fikk ta over.

Slapp ungdommen til

Men det ble litt for mange ungdommer på banen på én og samme gang, og Skrim fikk pyntet litt på resultatet. I undertall reduserte Skrim-jentene tre ganger.

Seieren var likevel aldri truet. Benedicte Nesdal scoret Tertnes' mål nummer 40, og det endte 44-23 i Kongsberghallen.

Dette var årets siste kamp i eliteserien, og Tertnes klatret med seier opp på 4.-plass. De sørget samtidig for at Fana, som sto i fare for å rykke ned på kvalikplass, kan feire jul på trygg grunn.

Kampfakta

Skrim Kongsberg - Tertnes 23-44 (13-20)

Eliteserien kvinner, håndball. Kongsberghallen. Dommere: Carina Pettersen og Charlotte Husomanovic.

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Lien - Hermine Auberg 6, Thea Stankiewicz 5, Madeleine Hilby 6, Tina Abdula 4, Julie Lygren 4, Kristin Nørstebø 3, Benedicte Nesdal 4, Kjerstin Boge Solås 2, Katarina Berens 3, Rikke Øyerhamn 2, Karoline Fantoft 2, Mina Mjærum 1, Vilde Ingeborg Johansen 1.

Toppscorer Skrim: Trine Haugstad 7.

Utvisninger: Skrim: 2 x 2 min. Tertnes: Ingen.