Tertnes knuste Larvik

Tina Abdulla og Tertnes sto for en bragd da de knuste Larvik hjemme i Haukelandshallen tirsdag. Abdulla scora fire i oppgjøret.

Tina Abdulla og Tertnes sto for en bragd da de knuste Larvik hjemme i Haukelandshallen tirsdag. Abdulla scora fire i oppgjøret. Foto:

Sensasjonell seier da Tertnes vant 28-15 på hjemmebane.

DEL

(Bergensavisen): Larvik kom til Haukelandshallen med kun ett tap på syv kamper i serien i høst, mens Tertnes har vært inne i en elendig periode. For etter en flott sesongstart med tre strake seire, har Tore Johannessens unge mannskap tapt fire på rad.

Men tirsdag betydde de siste ukers form fint lite. Tertnes spilte i lange perioder festhåndball og feide Norges klart mestvinnende damelag av parketten!

God Marie Davidsen

Kampen åpnet jevnt og ikke altfor bra, men etter bare et par minutter giret Tertnes kraftig opp.

Et bra forsvar og en meget god Marie Davidsen i mål ga fine kontringer som ble satt i mål på rekke og rad, og etter syv minutter ledet Tertnes 5-1. Og de bare fortsatte.

To mål hver av Julie Lygren og Thea Stankiewicz, uten at Larvik klarte å svare, førte hjemmelaget opp i 10-3 etter 18 minutter. Da kokte det i Haukelandshallen!

Kløktig Larvik-timeout

Tertnes styrte videre til en smått sensasjonell ledelse 13-5 syv minutter før pause. Da tok en tydelig stresset Larvik-trener Geir Oustorp timeout.

Den gamle landslagsprofilen må ha sagt noe klokt til sine elever, for de meritterte vestfoldingene styrte resten av 1. omgang.

Tertnes gjorde unødvendige pasningsfeil, Larvik fikk «satt» spillet og reduserte tre ganger før hvilen, uten at Tertnes fikk ballen i mål. Ved halvtid sto det dermed 13-8.

I 2. omgang satte en frekk Hermine Auberg (19) inn 14-8 i undertall rett fra avkast. Madeleine Hilby økte til 15-8 på straffe, og publikum begynte igjen å lukte en sensasjon.

Overlegen 2. omgang

Og sensasjon skulle det altså bli. Én ting er å vinne over Larvik, med deres økonomiske nedtur for et par år tilbake er ikke det like utrolig som det ville vært for noen år siden.

Men å vinne så knusende overlegent som Tertnes gjorde i går er det knapt noen norske lag som har gjort i moderne tid.

For 2. omgang ble til slutt en ren parademarsj, det var etterhvert så hverken spillere eller publikum trodde det de så!

Forsvaret sto glimrende, Marie Davidsen fortsatte å redde, og fremover styrte en god Madeleine Hilby Tertnes til det som skulle bli en meget komfortabel seier.


Send tekst og bilde «

Vi vil gjerne høyra om smått og stort som går føre seg i Kvinnherad. Hjelp oss å vera overalt!

Artikkeltags