Får ikke Brann-kontrakt: – Det var en bonus

Brann-trenar Lars Arne Nilsen og omvikdelingen Johnny Furdal (31) på treningsfeltet i Vestlandshallen førre veke.

Brann-trenar Lars Arne Nilsen og omvikdelingen Johnny Furdal (31) på treningsfeltet i Vestlandshallen førre veke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Per i dag er det ikke ingen av dem som blir Brann-spiller, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

DEL

I forrige uke hentet Brann inn tre spillere som har utmerket seg i hordalandsfotballen. Nest-Sotra-duoen Johnny Furdal og Akinbola Akinyemi og Åsane-toppscorer Geir Andre Herrem fikk alle vise seg frem for Brann-trener Lars Arne Nilsen. Men foreløpig blir det ikke noe mer enn det.

– Vi har hatt oss en prat, og Brann har fortalt meg at de vil avvente situasjonen. Det er selvsagt litt skuffende, men sånn er det, sier Akinbola Akinyemi.

Han har trent med både Brann og Lillestrøm i vinter, og står kontraktsløs etter opprykket med Nest-Sotra. Nå er han tilbake i Oslo og drømmer om å ta steget opp til eliteserien. Han har tidligere spilt for Follo i 1. divisjon.

– Det er litt skuffende at jeg ikke har fått tilbud om kontakt. Jeg mener at jeg har eliteserienivået inne og har lyst å prøve meg der. Vi får bare vente og se hva som skjer, sier 25-åringen.

Les også:

Hansen (29) kan bli Halsnøy-trenar

Trenar med Sandnes Ulf og Viking 

Herrem kan bli værende i Åsane

Åsane-spiss Geir Andre Herrem (29) drømmer også om å prøve seg på øverste nivå i Norge. Foreløpig blir det ikke noen Brann-kontrakt på Bosman-spilleren.

– Tilbakemeldingene fra Brann var positive, så får vi bare se hva som skjer. Jeg har fortsatt et håp. Det hadde vært veldig spesielt å få prøve seg i eliteserien med Brann, sier jærbuen til BA.

Økonomistudenten er på klubbjakt, og sier at han allerede har takket nei til en rekke 1. divisjons-tilbud. Skal han ta med seg familien vekk fra Bergen, må det trolig et eliteserietilbud på bordet, forteller han.

– Jeg er økonomistudent, så jeg kommer til å se på nåverdien for alle tilbud. Du vet aldri i fotball, men hvis jeg ikke får tilbud fra eliteserien, tror jeg at jeg fortsetter i Åsane.

Soltvedt: – Døren er ikke lukket

Johnny Furdal (31) har heller ikke mottatt noe kontraktsforslag fra Brann.

– For meg var det veldig gøy og motiverende å i det hele tatt få muligheten til å trene med de antatt beste. Det var en bonus. Jeg har en toårskontrakt med Nest-Sotra og gleder meg veldig til fortsettelsen der, sier midtbaneeleganten til BA.

Les også: Sjå kva Brann-fansen og andre skriv om ein mogleg overgang

Det er ingen tvil om at Brann er på spillerjakt.

Søndagens sesongavslutning betydde at klubben skilte lag med Amin Nouri, Jakob Orlov og Alex Horwath. Fra før er det klart at Fredrik Haugen og Kasper Skaanes ikke har villet forlenge sine kontrakter som går ut henholdsvis til sommeren og ved utgangen av 2018. Det kan bety at Brann ser seg nødt til å lytte til bud på spillerne allerede i vinter.

– Først og fremst må vi avklare i vårt eget hus. Vi sonderer hele tiden terrenget. Så ser vi hva som mulig. Det var positive bekjentskap. Det er ikke soleklart at døren er lukket, spesielt ikke med tanke på Furdal og Herrem. Det er to spillere som vi har fulgt lenge og som vi er trygge på, sier Soltvedt til BA.

Send tekst og bilde «

Vi vil gjerne høyra om smått og stort som går føre seg i Kvinnherad. Hjelp oss å vera overalt!

Artikkeltags