(Bergensavisen): – Jeg er veldig glad for at vi klarte det, forteller en strålende fornøyd Kristian Bjelland etter at seieren var sikret.

Onsdag kveld møtte volleyballherrene i TIF Viking sine rivaler fra Førde for returoppgjøret i 16-delsfinalen i CEV-cupen, det nest høyeste nivået i europacupen.

TIF Viking hadde et godt utgangspunkt etter at de vant 3–2 i Førde forrige uke. Det var likevel Førde som kom best i gang i returoppgjøret i Sotra Arena og vant det første settet.

– Det var ikke vår beste kamp i dag, men det var kjekt at vi gikk av med seieren likevel. Vi henter frem våre gode kvaliteter når det trengs, forteller TIF Viking-veteran Bjelland.

Vil bryte barrierer

Bergenserne slo imidlertid tilbake og vant de tre påfølgende settene. Dermed ble det 3-1-seier og avansement til 8-delsfinale i cupen.

– Det er en stund siden vi har spilt i Sotra Arena, så begge lag slet med å få til mottakene. Det betydde at vi måtte hente frem litt ekstra blant annet i angrep, forklarer Bjelland.

Etter at laget røk ut av NM tidligere i år, smakte det ekstra godt å vinne denne kampen.

– Vi har slitt litt med spillet vårt denne sesongen. Det betyr derfor litt at vi klarer å slå Førde. De er en potensiell cupfinalist, forteller spilleren.

I fjor kom de til kvartfinale i Challenge Cup, som er nivået under CEV-cupen. Tidligere i år deltok de i Champions League som første norske lag. De ønsker å nå så langt som mulig.

– For oss handler det om å bryte barrierer. Vi tenker at vi må bane vei så mye vi kan for dem som kommer etter oss, sier Bjelland.

Kampfakta

TIF Viking - Førde 3-1

(24-26, 25-21, 26-24, 27-25)

16-delsfinale i CEV cup, volleyball menn. Sotra Arena.

Allerede om to uker spilles 8-delsfinalen hjemme. Der møter de det bulgarske laget Burgas.