(Bergensavisen): Det kokte godt i Fana Arena onsdag kveld, da Fana og Tertnes møttes til sesongens andre derby.

Utgangspunktet til de to lagene var vidt forskjellig før matchen. For mens Tertnes kjemper om medalje, slåss Fana med nebb og klør for å unngå nedrykk.

Tertnes tok tidlig ledelsen, og var foran 3-0 etter to og et halvt minutt. Men Fana, godt hjulpet av et entusiastisk hjemmepublikum, slo tilbake. Tre scoringer på rappen fra Celine Solstad førte Fana opp i ryggen på Tertnes, og ni minutter ut i omgangen var gjestene fra nordre bydel ett mål foran på stillingen 5-4.

De neste ti minuttene skulle derimot ikke bli noen hyggelig opplevelse for nedrykkstruede Fana. Hjemmelaget maktet bare å score ett mål, mens Tertnes banket inn seks.

Fana-forsvaret klarte ikke å holde følge med storesøstrene i Tertnes. Kjerstin Boge Solås fikk skyte fra distanse, Julie Lygren fikk det rommet hun trengte ute på kanten og Vilde Johansen var sterkest på streken. Med blå syvmålsledelse virket Fanas tolvte tap for sesongen uunngåelig.

Mektig snuoperasjon

Men vertinnene nektet å gi opp. De unge Fana-jentene hentet frem akkurat den gutsen og gløden de trenger for å kunne overleve i eliteserien. Mål for mål spiste de seg inn på byrivalen, og da Andrea Solstad banket inn 1. omgangs siste mål akkurat i det sluttsignalet gikk var spenningen tilbake. 10-13 sto på det på tavlen, og et begeistret hjemmepublikum fikk taket til å løfte seg.

Det skulle bli mer å juble for i starten av 2. omgang. For Tertnes trøblet, mens Fana fortsatte i den samme flytsonen de kom inn i like før pause.

Først reduserte Celine Solstad til 11-13, og så gikk Tertnes og Vilde Johansen på en to minutter. Overtallsspillet utnyttet Fana på beste vis, da Christine Alver først scoret på straffe, før Emilie Hovden kom seg løs på kanten. Bang, i kassen, og en vanvittig snuoperasjon var et faktum. 13-13!

Tertnes var rystet, og blåtrøyene så på ingen måter komfortable ut. To scoringer fra Julie Lygren sendte på ny medaljekandidatene foran med to mål, men denne gangen nektet Fana å slippe tak.

Johansen utvist

Bare to mål skilte lagene i det kampen gikk inn i sine siste ti minutter. Temperaturen steg og støynivået ble høyere.

Som en irriterende lillesøster fortsatte Fana å plage Tertnes, og blåtrøyene fikk seg et skudd for baugen da viktige Vilde Johansen rev ned Andrea Solstad og pådro seg sin tredje tominutter. Dermed fikk hun det røde kortet ni minutter før slutt.

Fana kjempet tappert helt til siste minutt, men da Rikke Øyerhamn sendte Tertnes foran med tre mål var kampen over. Samme spiller la på til 25-21, før Fanas Oda Mastad reduserte med kampens siste mål.

Tertnes vant 25-22 og henger fortsatt med i medaljekampen. For Fana kommer det viktige kamper på rekke og rad i ukene fremover, men med samme innsats som i byderbyet bør det være gode muligheter for å berge plassen.

Denne saka er henta frå BA.