(Bergensavisen): Etter tap i den første semifinalen mot Storhamar, var Tertnes avhengig av å vinne det andre oppgjøret i best av tre-serien for å holde liv i finalehåpet.

Tertnes fikk også en kjempestart på oppgjøret, og var oppe i 3-0 allerede etter tre minutter. Målvakt Marie Davidsen fikk dessuten en fot på syvmeteren til Heidi Løke, og sørget for at gjestene ikke klarte å ta igjen ledelsen før Ellen Folkvord satte inn 6-6 etter drøye 13 minutter.

Deretter fulgte de to lagene hverandre svært tett. Til og med de tekniske feilene og bomskuddene kom synkront fra de to lagene.

Storhamar ledet til pause

Med fem minutter igjen til pause gikk Storhamar for første gang opp i en større ledelse, da Løke satte inn 14-11-scoringen i Storhamars favør.

Både Kristin Nørstebø, Mina Mjærum og Kjerstin Boge Solås bommet før sistnevnte satte en scoring som gikk via stolpen og i mål.

Rikke Øyerhamn satte dessuten inn en scoring i siste sekund av 1. omgang, og Storhamar kunne ta pause med ledelsen 16-14.

Ekstraomganger

Nærmere seks minutter ut i 2. omgang var lagene igjen like langt da Madeleine Hilby satte inn 17-17-scoringen. Deretter sørget Rikke Øyerhamns skudd for at Tertnes var tilbake i ledelsen.

Igjen ble det tett svært tett mellom lagene. Med ti minutter igjen å spille var det fremdeles uavgjort på stillingen 23-23.

Dermed var det duket for en særdeles spennende avslutning i den andre semifinalen mellom de to lagene!

Med to minutter igjen på klokken, viste resultattavlen 27-27. Deretter kriget Løke inn en scoring for Storhamar, før Hilby svarte med å score for Tertnes.

Storhamar tok timeout med 37 sekunder igjen å spille. Gjestene forsøkte å holde på ballen så lenge som mulig, men til slutt ble de avblåst. Etter to omganger sto det 28-28 og oppgjøret måtte avgjøres med ekstraomganger og 2x5 minutter!

Trakk det lengste strået

Lagene fortsatte å følge hverandre tett også i 1. ekstraomgang. Øyerhamns scoring førte likevel til at Tertnes hadde et ørlite overtak og ledet 30-29 etter de første fem minuttene.

Hermine Auberg økte til 31-29 i starten av 2. ekstraomgang, mens Boge Solås sørget for 32-30 minuttet etterpå. Etter tre minutter ledet Tertnes med tre mål, og det begynte å se lyst ut for vertene.

Det endte også 33-30 etter ekstraomgangene. Det betyr at det står 1-1 i kamper og at det blir et tredje oppgjør mellom de to lagene. Det hele skal avgjøres i Hamar tirsdag 7. mai.

Kampfakta

Tertnes – Storhamar 33-30 e.e.o. (28-28)

Sluttspill kvinner, 2. semifinale (1-1 i kamper). Fana Arena. Dommere: Morten Isachsen og Ronny Andre Hell.

Mål Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Lien – Kjerstin Boge Solås 8, Hermine Auberg 6, Madeleine Hilby 4, Rikke Øyerhamn 4, Vilde Johansen 3, Karoline Fantoft 3 (3), Kristin Nørstebø 2, Tina Abdula 1, Bodil Sørheim 1, Thea Stankiewicz 1.

Toppscorer Storhamar: Kristin Venn 7.

Utvisninger: Tertnes: 2 x 2 min. Storhamar: 2 x 2 min.