(Bergensavisen): Viking, tidligere Nyborg, har vært Norges dominerende volleyballag på herresiden i en årrekke, og har også flere gull i nordisk mesterskap – senest i mai i år.

Etter ofte å ha sagt nei til europacupspill på grunn av kostnadene og størrelsen på kamparangementet, valgte de i høst å prøve seg i Mesterligaen. Som første norske lag.

Jevnt i tre av seks

De fleste visste nok at det ville bli meget vrient da laget skulle møte de sterke franskmennene fra Chaumont i første runde. Hjemmekampen i Sotra Arena forrige uke endte med 0-3-tap, men det positive var at to av settene ble temmelig jevne, med 22-25 og 21-25.

Onsdag kveld kom Viking over 20 poeng bare én gang, i det andre settet (25-20). Og tapte nok en gang 0-3.

Bildeserie

Se bildene fra mesterligakampen i Sotra Arena

 

– Bortebane i Mesterligaen er for tøft for oss ennå, men vi tar med oss at vi runder 20 poeng og spiller jevnt med et kjempegodt lag i tre av seks sett over to kamper, sier assistenttrener Eivind Pettersen på telefon fra Frankrike.

Åtte poeng i siste sett

Etter settsifrene 25-15, 25-20 og 25-8 til Chaumont, forteller Pettersen om en kamp som var gøy inntil siste sett.

– Da ble vi feid av banen, så enkelt er det. Men alt i alt var dette et steg videre for oss. Vi tar ned oss mye god erfaring.

Med tap går Viking ned et hakk, og kommer nå inn i 2. runde av CV-cupen, den nest høyeste europacupen. Den runden går i månedskifet november-desember.